PCS VIER.5

Dura Vermeer

Dura Vermeer | Conceptenboulevard
Dura Vermeer | Conceptenboulevard
+0 foto's

Een volledige NOM eengezinswoning met een smalle beukmaat, waardoor meer woningen op uw grond kunnen worden geplaatst.

Snelheid

doordacht bouwproces,
korte bouwtijd

Flexibiliteit

individuele keuzemogelijkheden

Betaalbaarheid

grip op de bouwkosten,
vastgestelde prijzen voor keuzeopties

Omschrijving van het concept

De VIER.5 is een PCS woningconcept van Dura Vermeer. Dit concept dankt zijn naam aan de onderscheidend smalle beukmaat, namelijk 4,5m. De woning mag dan wel smal zijn, toch is de woning van 86 m² GBO een volwaardige eengezinswoning. Door de compacte en slim ingedeelde plattegrond is de woning voorzien van 3 slaapkamers, een vrij indeelbare zolder en een optimaal geïntegreerd nul-op-de-meter (NOM) systeem. Het concept is interessant voor zowel corporaties, beleggers en de particuliere markt.

Woningen bouwen we met het oog op de toekomst. Waar gaat de woningmarkt naartoe en hoe kunnen we daar slim op in spelen? Wat is het antwoord op relevante thema’s als de beperkte mogelijkheden voor starters en gezinnen met een middeninkomen en het bevorderen van doorstroming op de woningmarkt? Dura Vermeer presenteert VIER.5: een voordelig en slim alternatief voor de standaard eengezinswoning. We realiseren meer woningen op waardevolle grond, voor een lagere prijs per woning. VIER.5 is duurzaam en efficiënt, zonder in te leveren op kwaliteit.

Klaar voor de start
De VIER.5 bevordert de doorstroming van de woningmarkt. Door het realiseren van meer woningen op een zelfde stuk grond (6 in plaats van 5!), kan een lagere grondprijs per woning worden gerealiseerd. Hiernaast zorgt de compacte plattegrond voor relatief lage bouwkosten. Deze combinatie maakt de woning betaalbaar voor starters en gezinnen met middeninkomens. Omdat de VIER.5 nul-op-de-meter is, kan een particuliere koper bovendien 27.000 euro extra hypotheek krijgen. Hier tegenover staat een energierekening van 0 euro. 

Natuurlijk NOM
Elke VIER.5 woning wordt standaard NOM opgeleverd. Dit wordt bereikt door de combinatie van een zeer goed geïsoleerde woning en warmte-opwekkers als een warmtepomp en zonnepanelen.
Dankzij slim geïntegreerde installaties kan de ruimte in de woning optimaal worden gebruikt en wordt eventuele geluidsoverlast voorkomen. Door het ontbreken van roosters en door de inblaas
van geklimatiseerde lucht is de woning zowel in de zomer als winter extra comfortabel!

Beter met BIM
De VIER.5 woning is volledig uitgewerkt in BIM. Dit maakt het proces efficiënt en effectief: na het vaststellen van een passende architectuurstijl zijn we direct klaar om te bouwen! Het 3D-model
bevat niet alleen informatie om snel en foutloos te bouwen; alle informatie is ook beschikbaar voor het onderhoud van de VIER.5 woning.

Over het concept

Nieuwbouw
PMC 4
Haalbaarheid
Voldoet en betaalbaar
Regio
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
Aanbieder
Dura Vermeer
Website
www.pcs-duravermeer.nl/
Maak direct een afspraak
PMC 4

Aanvullende kwaliteiten

Gebruikskwaliteit Gebruikskwaliteit

Standaard extra's in basiswoning
GBO
90 m2
Keuken
Nee
Slaapkamer
Extra slaapkamer aanwezig

Duurzaamheid Duurzaamheid

Standaard extra's in basiswoning
NOM
Ja

Technisch & Esthetisch Technisch & Esthetisch

Standaard extra's in basiswoning
Gevel
Uitvoering in diverse ontwerpstijlen
Installaties
Slim geintegreerd ter voorkoming van geluidsoverlast

Proceskwaliteiten Proceskwaliteiten

Standaard extra's in basiswoning
BIM
onderdeel van onze Standard Way of Working
Digitaal
Proces vrijwel volledig digitaal

Woonconfigurator

Ga naar de site van Dura Vermeer waar de woningconfigurator voor de PCS woning beschikbaar is. 

Blokje Om

Naast de woningconcepten heeft Dura Vermeer ook een concept voor revitalisatie van complete wijken: Blokje Om. Blokje Om is een nieuwe precisie-aanpak van Dura Vermeer voor het vernieuwen van woningen en buurten. Vanaf 2 (of meer) geschakelde woningen wordt door het team van Dura Vermeer binnen een paar weken een compleet huizenblok gesloopt en weer nieuw gebouwd. Het mooie aan het principe van Blokje Om is dat de overlast voor de bewoners beperkt wordt tot het minimale. Blokje Om is snel: vanaf 20 werkdagen (exclusief asbestsanering) kan een nieuw woningblok compleet turn-key worden opgeleverd! De overlast blijft, ook in dichtbevolkte wijken - door minimale inzet van zwaar materieel - zeer beperkt. In overleg met buurt en corporatie kan de vernieuwing van de buurt zeer gefaseerd worden aangepakt, waardoor de veranderingen geleidelijk plaatsvinden en de buurt niet volledig 'op z'n kop' wordt gezet. In samenwerking met de corporatie bepalen we 'het beste recept' voor de buurt, in termen van investeringen-beheerkosten (meerjarenplan) en in termen van behoud of verandering van het karakter de buurt. Blokje Om is dus goed te managen, ook waar het gaat om de communicatie met de buurt en het tijdelijk 'uithuizen' van bewoners. 

Met Blokje Om bieden wij maximale meerwaarde voor onze klanten. We beperken te bouwtijd tot het minimale, beperken de overlast voor de bewoners en denken maximaal mee met onze klanten.

Nieuwsgierig naar de mogeijkheden? Bekijk de site.

Meer weten over dit concept?

Neem contact op om een afspraak te maken met de conceptaanbieder. Samen zorgen we dan voor de juiste oplossing.

Contact opnemen

Meer vergelijkbare concepten

Heijmans Morph | Conceptenboulevard

Heijmans Morph

Heijmans
 • Drenthe
 • Flevoland
 • +9 regio
Heijmans Huismerk | Conceptenboulevard

Heijmans Huismerk

Heijmans
 • Drenthe
 • Flevoland
 • +9 regio
Heijmans Huismerk | Conceptenboulevard

Heijmans Huismerk

Heijmans
 • Drenthe
 • Flevoland
 • +9 regio
Woonstaete | Conceptenboulevard

Woonstaete

Koopmans | TBI
 • Drenthe
 • Flevoland
 • +9 regio