Hoe werkt Conceptenboulevard.nl

Conceptenboulevard.nl biedt jou als professioneel afnemer in enkele stappen een overzicht van het aanbod van woningconcepten die passen bij jouw bouwvraag. Graag leggen we je uit hoe dit werkt.

Doorloop deze stappen

In vier eenvoudige stappen helpen we bij het vinden van geschikte woningconcepten op jouw bouwvraag. Om vervolgens je vraag bij aanbieders uit te zetten en tot een overeenkomst te komen.
1 Maak een 1ste selectie m.b.v. de belangrijkste wensen van je bouwvraag.

Maak een 1ste selectie m.b.v. de belangrijkste wensen van je bouwvraag.

De inkoop van elk project start met het kiezen van de PMC('s) die passen bij je opgave. Je kunt je bouwvraag per project eenvoudig opstellen met behulp van de basisprestatie-eisen per PMC. Deze zijn omschreven in De Woonstandaard. Via 'Start zoekopdracht' begeleiden we je in deze stap. 

Start een zoekopdracht

Start zoekopdracht
2 Verfijn de resultaten en vergelijk concepten op basis van uitgebreide kenmerken.

Verfijn de resultaten en vergelijk concepten op basis van uitgebreide kenmerken.

Na de eerste selectie kun je de resultaten gaan verfijnen door meer filters toe te passen. Kies de passende prestatie-eisen die bij jou specifieke bouwvraag passen gebaseerd op eigen beleid en locatiespecifieke eisen.

 

Verfijn & vergelijk
3 Maak een selectie van passende woningconcepten en sla deze op binnen je account.

Maak een selectie van passende woningconcepten en sla deze op binnen je account.

Na verfijning krijg je al een beter overzicht van de meest passende woningconcepten. Deze kun je eenvouding binnen je account opslaan en delen via e-mail. Zo kun je binnen je projectteam delen en je volgende stap, en eventueel extra verfijning, bepalen.

 

 

Maak selectie
4 Neem eenvoudig contact op met de conceptaanbieders van Conceptenboulevard.nl

Neem eenvoudig contact op met de conceptaanbieders van Conceptenboulevard.nl

Per woningconcept zijn de contactgegevens bekend, neem direct contact op met deze conceptaanbieders voor een verdiepende afspraak.

Naar alle conceptaanbieders

Zet bouwvraag uit

De Woonstandaard

In De Woonstandaard 3.0 wordt vraag en aanbod geordend in huurprijsklassen en woningtypes. De combinatie huurprijsklasse (doelgroep/woningbezetting) en type woning is een product-marktcombinatie (PMC).

Je kunt op Conceptenboulevard.nl uitgebreid zoeken op Product Markt Combinaties (PMC) in alle provincies binnen Nederland. Met de uitgebreide filter kun je ook kiezen voor aanvullende kwaliteiten, gebaseerd op De Woonstandaard 3.0.

De indeling in PMC's is de eerste stap in de standaardisatie en in de vraagbundeling: het formuleren van de prestatie-eisen per product dat ingekocht wordt. Voor elke PMC is de kwaliteit beschreven in prestatie-eisen. 

De basiseisen zijn omschreven in de vorm van prestatie-eisen per PMC. Dat geeft conceptaanbieders een grote vrijheid om geschikte oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden. Dee basisprestatie-eisen omschrijven de minimale kwaliteit voor goede en duurzame woningen. 

Conceptueel bouwen

Wat maakt conceptueel bouwen bijzonder? Eén team met vaste partners is verantwoordelijk voor ontwerp, de inkoop en uitvoering.

Deze ketensamenwerking van diverse partijen op de woningbouwmarkt – industrie, aanbieders en professionele afnemers – zorgt voor een gezamenlijke regievoering en juiste afstemming van de werkzaamheden van het eerste idee tot en met de oplevering.

Samen zetten de diverse partijen zich actief in voor een gezondere nieuwbouwmarkt. Conceptueel bouwen streeft er namelijk naar om goed, duurzaam en betaalbaar wonen (weer) haalbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. 

Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) faciliteert partijen uit de markt bij de transitie van traditioneel bouwen naar conceptueel bouwen. En is initiatiefnemer van deze website.