Over Conceptenboulevard.nl

Conceptenboulevard.nl is een initiatief en product van het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) waarop professionele afnemers, gemeenten en aanbieders in de bouw op een eenvoudige manier woningconcepten kunnen vinden en vergelijken.

Waarom conceptueel bouwen?

Deze website is zorgvuldig samengesteld door NCB leden, Vrienden van NCB en onze samenwerkend partners. Deze partners begeven zich op het gebied van wonen, bouw en wetgeving en komen uit overheidsinstanties, belangenverenigingen en adviesbureaus.

Nog altijd zijn er maatschappelijk gezien enorme problemen rond wonen; denk aan betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid. Als woon- en bouwsector laten we enorme steken vallen.  

We blijven ver achter bij de productiviteitsverbetering en opzichte van andere sectoren. Het is nu tijd om radicaal te veranderen. Onze oplossingsrichting is meer gebruik maken van het conceptuele woningaanbod (wat vaak gepaard gaat met meer industriële productie)

Onze oplossing

Conceptueel bouwen vraagt om systeemverandering in manier van denken en werken in woningbouw.

Om jullie als sector te helpen is, op initiatief van leden van het Netwerk Conceptueel Bouwen, De Woonstandaard beschreven. Deze tool helpt de afnemers bij het bepalen van hun vraag aan de markt. De Woonstandaard en de hierin beschreven PMC's (Product Markt Combinaties) zijn de basis voor de zoekmethode op deze website.

Blijvende ontwikkeling

Deze website blijft in ontwikkeling om zowel aan de vraag als de aanbodzijde de markt goed te kunnen bedienen.

Medio 2023 zullen er naar aanleiding van onderzoek door de TU/Delft aanpassingen gemaakt worden op het gebied van circulariteit. Waardoor de aangeboden woningconcepten nog scherper vergeleken kunnen worden.

Jouw woningconcept op deze site?

Ben je aanbieder van concepten? Bekijk de vele voordelen van je woningconcept aanbieden op Conceptenboulevard.nl.